Luxe vakantiehuis
midden in natuur bij Vorden in de Achterhoek
Buiten

 Deze video biedt zicht op De Slinger met haar voor- en achtertuin, en is vanaf de bosrand aan de zijkant van het huis opgenomen. 

 

Aan de zijde van de schuur is de Slinger geschakeld aan het buurhuis. Deze schakeling is echter zo uitgevoerd, dat beide huizen geen hinder van elkaar hebben.

 Voor kinderen is er gelegenheid om schommels op te hangen aan de bomen. In de nabije omgeving  (+800 meter) is, ook in het bos, het zwembad van Vorden.

Er staan vier fietsen ter beschikking. Daarnaast zijn er twee kinderzitjes aanwezig voor op de fiets.

Er zijn vier flinke terrassen rondom het huis, zodat er altijd plek is in de zon en uit de wind. 

Er is een tafel om buiten te kunnen eten en natuurlijk zijn er tuinstoelen.

Herfst bij De Slinger

De achtertuin van De Slinger in herfstige sferen, november 2016.

Winter rondom De Slinger

De Slinger is het gehele jaar beschikbaar voor verhuur. Elk seizoen heeft haar charme, zo ook de winter:
Gespot vanuit de woonkamer!

Uniek, er lopen sinds enkele jaren enkele zwarte reeën in ons bos! Een trouwe gast maakte dit filmpje:

“Aan het eind van de 19e eeuw werd in de omgeving van Eibergen voor het eerst in Nederland een zwart ree gesignaleerd. Het dier was samen met normaal gekleurde soortgenoten, die vanuit Duistland de reewildstand kwamen versterken, mee over de grens gekomen. Sindsdien heeft de zwarte ree zich meer en meer verspreid over het land. Maar het blijft altijd bijzonder om er een te zien.
De zwarte kleur wordt ook wel melanisme genoemd (afgeleid van het Griekse melanos=zwart). Deze kleurafwijking is niet dominant erfelijk. Er zijn immers nog steeds veel meer bruine dan zwarte reeën. Bovendien wordt er soms een zwarte reegeit met bruine kalveren gezien. Dat zegt genoeg. Voordeel voor een zwarte ree is wel, dat ze niet bejaagd worden. Er gaat namelijk een gerucht onder jagers dat als je een zwarte ree schiet, je binnen een jaar sterft. Dat is ooit echt met een jager in Oostenrijk gebeurd. Sindsdien durft geen jager meer een poging te wagen, je weet het tenslotte maar nooit.
Een witte (albino) en/of gevlekte (bonte) variëteit ontstaat soms, als een speling van de natuur. Bij deze dieren ontbreekt (deels) het pigment. Pigment is de stof die verantwoordelijk is voor de normale kleur van haar of huid. Geheel witte reeën zijn heel zeldzaam."

(Bron: rootsmagazine.nl, 2015)